2009 Vauxhall Zafira Problems

Problems and faults with the 2009 model year Vauxhall Zafira
Search Zafira Problems

Select Model Year
Latest 2009 Vauxhall Zafira Problems
2
responses
. Car wont start when cold or left for a couple hours

No lights on dash to indicate the problem only main engine one. Use spay in air intake she stats and runs grate

2009 Vauxhall Zafira 1.9 CDTI 120
Posted: May 27, 2022
2
responses
Power steering

My power steering went, very heavy unable to move it at all, took it to garage, no fluid leaks so I as told needed a new pump, new pump was fitted collected my car it was all fine and working 3 days l...

2009 Vauxhall Zafira Active cdti 1.9
Posted: Apr 13, 2022
1
response
Vauxhall Zafira revving without accelerating or pushing pedal down

Start car over revfs and engine lights on but I can't exselerrat the car there nothing on the pedal and there is no code one the dianxic machine what can it be please

2009 Vauxhall Zafira 1.9CDTI
Posted: Mar 27, 2022
4
responses
FRONT STRUT

A new front strut and top mount was fitted recently. Have been having a lot of clanking going on and i was susspecting subframe bushes. I have taken car to 4 garages who say bushes ok (even though 2 d...

2009 Vauxhall Zafira petrol
Posted: Dec 9, 2021
9
responses
Near side Main Beam not working, but off side works ok new lamps fitted

near side main beam not working, although offside works correctly have had new lamps fitted.

2009 Vauxhall Zafira 1.9TDI
Posted: Dec 6, 2021
1
response
Won't start, no ignition lights or power.

Started car up drove around 2 miles noticed the letter 'F' on the top right hand corner of dashboard display for radio & then noticed the headlights were on, but the light switch was in the off posit...

2009 Vauxhall Zafira 1.6 petrol
Posted: Nov 13, 2021
3
responses
My dashboard is showing F signs

The automatic gear is not moving to neutral

2009 Vauxhall Zafira 1.8 life
Posted: Oct 16, 2021
8
responses
Thinking bad subframe bushes

Sounds like bad subframe bushes/rear gearbox bush, lots of clunk clanking. Unable to get garage to look at it until next week. Just to ask, are they removeable/replaced with subframe in situ or, maybe...

2009 Vauxhall Zafira 1.6
Posted: Sep 29, 2021
3
responses
Sway bar (front) bushes

Having a problem identifying front sway bar bushes to purchase. Looked at all designs and they all come up "not compatible" Is it a case of getting car up on jacks and removing old to find out? Thank...

2009 Vauxhall Zafira 1.6
Posted: Aug 26, 2021
7
responses
Will not start ,turns over

Car was running fine in the afternoon, parked overnight, won't start. Battery is new, starter is OK, removed ignition coil and plugs and tested, no spark.

2009 Vauxhall Zafira 1.6 petrol
Posted: Jun 22, 2021
4
responses
SPANNER IN THE WORKS

Hi. I have spanner/service light on "permanent" now, as it was on/off whilst driving prev. Plugged my obd2 reader in but no codes there so, done pedal test and a code was there P111606. Looked it up a...

2009 Vauxhall Zafira 1.6
Posted: May 18, 2020
2
responses
BRAKE REWIND TOOL

Anyone know if brake rewind tool "laser 1314" will work for Zafira B 1.6! Thanks.

2009 Vauxhall Zafira 1.6
Posted: Apr 24, 2020
2
responses
MAP sensor or not

Hello. Would like to know if my zafira has a "MAP" sensor as well as the MAF sensor. Some cars have both or just the one. The only info i can get on zafira"s and MAP sensors end up being diesel"s. No...

2009 Vauxhall Zafira 1.6
Posted: Apr 1, 2020
1
response
Will not start ,turns over

engine turns over but does not start ,getting fuel seems no spark

2009 Vauxhall Zafira 1.6 petrol
Posted: Feb 12, 2020
11
responses
Car not firing

Car turning over on key, no indication any of the cylinders are firing. Could this be a case of "total" breakdown of coil pack! No codes are showing on OBD test. Thanks.

2009 Vauxhall Zafira 1.6
Posted: Nov 7, 2019
2
responses
Gearbox filler port

Lost a 1/2 cup of gear oil replacing drive c/v axle. Could someone tell me where filler port is. (latest recall done, anymore to come?)

2009 Vauxhall Zafira
Posted: Jul 1, 2019
5
responses
TAPPING SOUND

Tapping sound from front driver side in synk with wheel rotation. Started after a full lock right turn. Any help appreciated. Thanks.

2009 Vauxhall Zafira 1.6
Posted: May 12, 2019
8
responses
Management light

Hello. My zafira"s management light just came on. I done pedal test and got 10171. Anyone in the know as to what it relates to. Thanks.

2009 Vauxhall Zafira 1.6
Posted: Mar 20, 2019
4
responses
Clutch kit & no returns

Happy Xmas all. Would like your views on a purchase i made for my zafira. Clutch had failed so purchased a clutch kit. Was asked for VIN,no and year of manufacture from a couple of sellers and they...

2009 Vauxhall Zafira
Posted: Dec 24, 2018
2
responses
Clutch

Hi all. My problem is, clutch pedal gone limp (no resistance) suspect the cable broken. It did not happen whilst driving, it just happened overnight whilst parked. (ye, strange) Or could it be another...

2009 Vauxhall Zafira 1.6
Posted: Nov 24, 2018
Having a problem with your Vauxhall Zafira?

Tell us about your Zafira problem

On Social Media