Engine loses power and unresponsive when the engine is hot
2008 Vauxhall Astra Z16XER 1.6 VVT 115hp Petrol Life

Avatar
Mike COLLINS
Driver
1 points

Problem added: Sep 7, 2021 (1 week ago)
The runs and performs very well. has power and acceleration when driven from cold ,- but when the engine is hot 15 -20 miles miles running. There is a lack of acceleration and uphill puling power.
I have checked for OBD11 fault codes, none are listed.
All engine servicing is kept up to date.
Advice would be appreciated MJC.
Car: Vauxhall Astra
Variant: Z16XER 1.6 VVT 115hp Petrol Life
Model Year: 2008
Category: Running Rough, Starting & Power Loss
Replies and Fixes
Avatar
whittingehame
Legend
21,026 points

Sep 7, 2021 (1 week ago)
Could try changing engine coolant temp sensor , fuel filter . You need a scanner that is at least Tech 2/3 compliant as a lot of run of the mill scanners to not cover a lot of functions / modules
Avatar
Mike COLLINS
Driver
1 points

Sep 8, 2021 (1 week ago)
whittingeham.
Thanks for you interest in the problem.
MJC
Post a reply
Please login to reply.

What to do next?

Fix the problem yourself...

If you need parts to do the job head over to Euro Car Parts to find the parts you need.

  • Free UK Delivery
  • 365 Day Returns
  • Free Click and Collect
or Find a Local Mechanic

Use our AutoInsider Find A Specialist search, find garages and mobile mechanics near you.

Simply enter your postcode, select the required specialist areas and view your results.

Helpful & Related Pages on AutoInsider
Generated by AutoInsider AIBot
AutoInsider AI Robot picture
Having a problem with your Vauxhall Astra?

Tell us about your Astra problem

On Social Media