Electrical issues
2004 Ford KA sublime

Avatar
yoeydavis
Driver
1 points

Problem added: Nov 5, 2018 (2 years ago)
I had the bonnet up checking the oil n water. Could just b a coincidence but when that was done n I drove it for the first time the car started to judder in low gear, but as the speed got up it would stop. Then, as well as that, if I had to change into a low gear I noticed the petrol, mph n rev gadges would drop n the radio would cut out, then everything would return to normal when gaining speed. Then my headlights and full beam blew. I got the bulbs replaced but they went again later that day. The battery light has come on a few times but gone out a minute later; Halfords checked the battery n it's ok. I've had no problems starting it. I know everyone is thinking Alternator, but when I bought the car a few weeks ago I was told that the fan belt needed to be replaced. Everyone I've asked have been stumped and I was told that this engine doesn't have a fan belt. Please help. I'm skint n so scared to take it to a garage where I'll get ripped off as I'm female.

Car details
Car: Ford KA
Variant: sublime
Model Year: 2004
Category: Electrics, ECU, Warnings & Lights
Replies and Fixes
Avatar
whittingehame
Legend
18,655 points

Nov 5, 2018 (2 years ago)
Sounds like alternator is over charging and if so probably damaged the battery also .

This problem is archived

If you're having a similar problem please click below to re-post this problem, you can then customise it to suit your situation.


Options for fixing the problem

Fix the problem yourself

If you need parts to do the job head over to Euro Car Parts to find the parts you need.

  • Free UK Delivery
  • 365 Day Returns
  • Free Click and Collect
Find a Local Mechanic

Use our AutoInsider Find A Specialist search, find garages and mobile mechanics near you.

Simply enter your postcode, select the required specialist areas and view your results.


Having a problem with your Ford KA?

Tell us about your KA problem

On Social Media