2008 Ford KA 1.o
No spark to plugs

Avatar
atibyte
Driver
2 points

Problem added: Aug 26, 2017 (3 years ago)
i changed a clutch on this car but had to disconnect the battery now after finishing the work the car doesn't start even though I checked every thing and all seems right just don't get any current to the plugs can anyone help ??

Car details
Car: Ford KA
Variant: 1.o
Model Year: 2008
Replies and Fixes
Avatar
1/4drive
Legend
1,890 points

Aug 26, 2017 (3 years ago)
Check the connections to the crank angle sensor it could be it was damaged during the clutch change.
No crank angle sensor signal means no spark.
Avatar
whittingehame
Legend
15,938 points

Aug 26, 2017 (3 years ago)
Check you haven't left any earth wires off , especially from power unit to body
Post a reply
Please login to reply.

Options for fixing the problem

Fix the problem yourself

If you need parts to do the job head over to Euro Car Parts to find the parts you need.

  • Free UK Delivery
  • 365 Day Returns
  • Free Click and Collect
Find a Local Mechanic

Use our AutoInsider Find A Specialist search, find garages and mobile mechanics near you.

Simply enter your postcode, select the required specialist areas and view your results.


AutoInsider AI Robot picture

You might find these links to parts and similar problems helpful in solving this problem.
AIBot

Helpful & Related Links
Recalls
Click to see a list of Ford KA Recalls
Parts mentioned on this page

More Problems
See more Ford KA Problems
Having a problem with your Ford KA?

Tell us about your KA problem

News & Updates
Win £50 every month by answering problems
Are you a mechanic or handy with car repairs?

Need an MOT after lockdown?
Find your nearest MOT Test Centre

Volvo Seat Belt Recall
Affects S60CC, V60CC, S60, XC60, V60, XC70, V70 and S80

On Social Media