ENGINE FAULT DIAGNOSED MAF SENSOR FAULT CHANGED SENSOR STILL SHOWING FAULT
2000 Nissan Elgrand 3.5 V6 PETROL

Avatar
PAUL BENSON
Driver
1 points

Problem added: Aug 13, 2020 (6 months ago)
ORIGINAL PARTS FITTED STILL NO JOY! ALTHOUGH THE MACHINE DETECTED MAF SENSOR COULD THE FAULT LYE ELSEWHERE???

Car details
Car: Nissan Elgrand
Variant: 3.5 V6 PETROL
Model Year: 2000
Category: Electrics, ECU, Warnings & Lights
Replies and Fixes
Avatar
bustedknuckles
Legend
2,304 points

Aug 17, 2020 (6 months ago)
Would be checking for any air leaks in the induction system and that nothings obstructing the intake first of all
Avatar
PAUL BENSON
Driver
1 points

Aug 17, 2020 (6 months ago)
The engine has only done 33k since new although she is 20 years old but immaculate all the same. it was fitted with the new OEM MAF sensor and initially after fitting all was reset lights out, then after 10 miles it comes on.
but will check all hoses just incase.
Thanks
Post a reply
Please login to reply.

Options for fixing the problem

Fix the problem yourself

If you need parts to do the job head over to Euro Car Parts to find the parts you need.

  • Free UK Delivery
  • 365 Day Returns
  • Free Click and Collect
Find a Local Mechanic

Use our AutoInsider Find A Specialist search, find garages and mobile mechanics near you.

Simply enter your postcode, select the required specialist areas and view your results.


AutoInsider AI Robot picture

You might find these links to parts and similar problems helpful in solving this problem.
AIBot

Having a problem with your Nissan Elgrand?

Tell us about your Elgrand problem