Misfiring after changing parts
2003 Ford Fusion 1.4

Avatar
DNJL
Driver
2 points

Problem added: Aug 15, 2009 (11 years ago)
car has had new coil pack, new spark plugs and new ht leads, but is still misfiring on the 1-4 plugs, can anyone help or is it to be a trip to the gagarge?

Car details
Car: Ford Fusion
Variant: 1.4
Model Year: 2003
Category: Running Rough, Starting & Power Loss
Replies and Fixes
Avatar
mastertech
Top Fixer
223 points

Aug 15, 2009 (11 years ago)
is it a genuine coil?
Avatar
wiggy4170
Top Fixer
425 points

Aug 15, 2009 (11 years ago)
possibly not switching that side of the coil pack as it does them in pairs ie 1 and 4 then 2 and 3 if you can compare the voltages in the small multiplug that plugs the coil pack in .dependant on year the centre wire of the 3 is normally the supply and the two outer wires are the switching wires,connect a voltmeter between battery live and each switching wire in turn then increase the revs (if your lucky enough to get it to run) the voltage should increase slightly as revs rise.also check the wiring to that plug is not chaffed or burnt for example on egr pipes
Avatar
DNJL
Driver
2 points

Aug 16, 2009 (11 years ago)
thanks will try it out

This problem is archived

If you're having a similar problem please click below to re-post this problem, you can then customise it to suit your situation.


Options for fixing the problem

Fix the problem yourself

If you need parts to do the job head over to Euro Car Parts to find the parts you need.

  • Free UK Delivery
  • 365 Day Returns
  • Free Click and Collect
Find a Local Mechanic

Use our AutoInsider Find A Specialist search, find garages and mobile mechanics near you.

Simply enter your postcode, select the required specialist areas and view your results.


AutoInsider AI Robot picture

You might find these links to parts and similar problems helpful in solving this problem.
AIBot

Having a problem with your Ford Fusion?

Tell us about your Fusion problem

On Social Media