Speedo starting at 30mph
2008 Ford Fiesta Zetecc Blue

Avatar
Sarahmac21
Driver
1 points

Problem added: Jan 16, 2013 (8 years ago)
Just before Christmas our Ford Fiesta's speedo started on just below 10mph rather than zero. It moves up and down with the change of speed. I did the gauage test and now it starts at around 30mph instead of zero. I did call our usual garage and he said something about a new dashboard but wanted to get a few more opinions before I commit to taking it in. We have another car so it's not urgent but did want to sell it this year so want it up and running smoothly.

Car details
Car: Ford Fiesta
Variant: Zetecc Blue
Model Year: 2008
Category: Running Rough, Starting & Power Loss
Replies and Fixes
Avatar
bustedknuckles
Legend
2,304 points

Jan 16, 2013 (8 years ago)
It does sound like faulty instrument panel.
Avatar
whittingehame
Legend
19,189 points

Jan 16, 2013 (8 years ago)
If not instrument cluster , would be worthwhile checking speed sensor and wiring .

This problem is archived

If you're having a similar problem please click below to re-post this problem, you can then customise it to suit your situation.


Options for fixing the problem

Fix the problem yourself

If you need parts to do the job head over to Euro Car Parts to find the parts you need.

  • Free UK Delivery
  • 365 Day Returns
  • Free Click and Collect
Find a Local Mechanic

Use our AutoInsider Find A Specialist search, find garages and mobile mechanics near you.

Simply enter your postcode, select the required specialist areas and view your results.


Having a problem with your Ford Fiesta?

Tell us about your Fiesta problem

On Social Media