2012 Citroen Berlingo - Electrical

Berlingo 1.6hdi Problem
The Problem
Seagull36
Joined: 2 years ago | Fixes: 4 | Profile
About

My van every 3-4days horn goes off for 30seconds then beeps every 2mins, the battery light flashes and when I put the keys in the ignition it says "eco mode". The only way to stop the battery from draining it to disconnect the battery then re-connect it. Then it does it the process again 3-4days later. It's had a new battery and all equipment is switched off. I've done a battery drain test but only after re-connecting the battery. Citroen have taken the horn fuse out and no codes shown up on lexia (is that because I've bsi reset it?). Any suggestions are much appreciated before I pay for a new Bsi, comms2000, ecu etc.


Car: Citroen Berlingo
Variant: 1.6hdi
Year: 2012
Category: Electrics, ECU, Warnings & Lights
Recalls: Citroen Berlingo Recalls
More: Citroen Berlingo Problems
Ad
1/4drive
Joined: 8 years ago | Fixes: 1,862 | Profile
There's a function on Lexia for taking it out of eco mode.
Surprised Citroen didn't try this.
Seagull36
Joined: 2 years ago | Fixes: 4 | Profile
Yeah I wasn't that impressed with the effort/knowledge of the Citroen garage. If eco mode was switched off surely the battery would die, I'd rather not have a horn lol. It bucket'd down with rain last night and vans fine this morn so defo not a damp issue. Am I better off waiting till it does it again then getting it plugged up to lexia? Rather than disconnecting battery. It's like something under the bonnet won't shut off. The only fault code that came up and Citroen was for the comms2000 unit. They said they could change that at £400 but there was no guarantee it would fix it.
paulieone
Joined: 10 years ago | Fixes: 1,666 | Profile
disconnect the connectors to the comm unit then reconnect.
When you say you have bsi reset it how did you do it?
Seagull36
Joined: 2 years ago | Fixes: 4 | Profile
Have you had a look at this similar problem: Electrical

This message was auto-generated based on a user suggestion.
Seagull36
Joined: 2 years ago | Fixes: 4 | Profile
Have you had a look at this similar problem: Electrical

This message was auto-generated based on a user suggestion.
Seagull36
Joined: 2 years ago | Fixes: 4 | Profile
Have you had a look at this similar problem: Electrical

This message was auto-generated based on a user suggestion.
moluki
Joined: 1 year ago | Fixes: 5 | Profile
Have you had a look at this similar problem:

This message was auto-generated based on a user suggestion.
moluki
Joined: 1 year ago | Fixes: 5 | Profile
Hi! I opened the bonnet while it was raining, den later on the car didn't want to start and the wipers together with the lights went on ....the millage went blank....took it to the electrical they unable to start it....theys suspect coil park but I don't understand how could coil park affect millage ,the lights and the wipers....could it possibly b a computer box?
whittingehame
Joined: 10 years ago | Fixes: 12,185 | Profile
Start a new post of your own instead of tagging on to old post . Suggest you get a garage that know what they are doing and can scan for faults .
Post a reply
Please login to reply
Can't find a solution to your own Berlingo problem?
Planning on fixing the problem yourself?

If you need parts to do the job head over to Euro Car Parts to find the parts you need.

  • Free UK Delivery
  • 365 Day Returns
  • Free Click and Collect
Recent Car Problems
Find your nearest
On Social Media