AutoInsider Logo Twitter Logo
[Logged Out] Log In | Sign Up
Home > Problems & Fixes > Vauxhall > Vauxhall Astra

Vauxhall Astra goes into limp mode

2003 Vauxhall Astra Problem

AutoInsider Ref#: 7500
Use this number to refer to this problem
CarVauxhall Astra cdti 1.7
Year2003
Ownercourier1961
Posted23/01/2011


More Vauxhall and Astra problems
The Problem:

HI.CAN ANYONE HELP WITH THIS PROB.
ASTRA CDTI 1.7 2003. THE CAR RUNS FINE AND PULLS WELL BUT WHEN ON MOTORWAY DOING LETS SAY 70MPH IF I TRY TO ACCELERATE THE ENGINE WARNING LIGHT COMES ON AND IT GOES INTO LIMP MODE. SOON AS IVE TURNED OFF IT CLEARS AND IS FINE UNTIL IAM BACK ON THE MOTORWAY IN THE SAME SITUATION. ITS SEEMS ALSO THAT IT SEEMS TO HAPPEN MORE IF IAM GOING SLIGHTLY UP HILL PUTTING THE ENGINE UNDER MORE STRAIN. BUT AT SLOW SPEEDS AROUND TOWN ITS FLIES NO PROBLEM. IVE HAD THE FAULT CODE CHECKED AND IT COMES UP AS TURBO BOOST SENSOR BUT IAM WONDERING IF THE EGR CAN GO FAULTY CONFUSING THE SENSOR. IF IT IS THE SENSOR DOES ANYONE KNOW WHERE ITS SITUATED ON THE ENGINE???





Solution 1


Suggested Solution

There you go , this should help you ,

http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php?t=179386


Ps. How about putting the caps lock off when you post ?






Posted on Sunday 23rd of January 2011

Don't understand this?
Post a further question on this thread using this form Post a further question


From Original Poster



ok thanks very much for that.
ps..the caps lock button has jammed on keyboard thus the capitals...but thanks for the advice






Posted on Tuesday 25th of January 2011

Don't understand this?
Post a further question on this thread using this form Post a further question




Ask a Question Post a Solution





Ads by Google