AutoInsider Logo Twitter Logo
[Logged Out] Log In | Sign Up
Home > Problems & Fixes > Vauxhall > Vauxhall Corsa

Vauxhall Corsa heater not working

1993 Vauxhall Corsa Problem

AutoInsider Ref#: 312
Use this number to refer to this problem
CarVauxhall Corsa 1.2 manual
Year1993
Ownerdave gilmour
Posted16/02/2008


More Vauxhall and Corsa problems
The Problem:

i have fitted a new radiator and the heater now doesnt work..i have flushed the system with coolant flush, fitted new thermostat,took a hose off matrix pipe at bulkhead and put hose pipe on it took a top hose off radiator and im getting water to it so it cant be blocked? i think it may be air lock but have no bleeder screw to free it on this model,other than this problem the car runs fine and gets up to normal running temperature,hope you can advise me please...





Solution 1


Suggested Solution

start the car and run it up to tempreture with the cap of the header tank removed and turn the heater onto hot and put the fan on to the screen and and have the fan on full this will remove any trapped air in the system you have hope it helps





Posted on Saturday 16th of February 2008

Don't understand this?
Post a further question on this thread using this form Post a further question


Solution 2


Suggested Solution

Corsa's are self bleeding and do not usually cause any heater problems, if have replaced the thermostat i can only think that the coolant is not circulating properly due to a faulty water pump.





Posted on Sunday 17th of February 2008

Don't understand this?
Post a further question on this thread using this form Post a further question


From Original Poster



thx for your speedy responce,today i took off one of the matrix pipes at the bulkhead,the one nearest the header tank as this one feels cold all the time although water was trickling out when the engine was up to temperature the water was barely warm,should the water be gushing out ? and how can it be going in the other matrix pipe red hot but coming out of the other matrix pipe luke warm?....very confusing? hope you can advise...many thx





Posted on Sunday 17th of February 2008

Don't understand this?
Post a further question on this thread using this form Post a further question


From Original Poster




thx for your speedy responce,today i took off one of the matrix pipes at the bulkhead,the one nearest the header tank as this one feels cold all the time although water was trickling out when the engine was up to temperature the water was barely warm,should the water be gushing out ? and how can it be going in the other matrix pipe red hot but coming out of the other matrix pipe luke warm?....very confusing? hope you can advise...many thx

Posted by: dave gilmour on 2008 20th february






Posted on Wednesday 20th of February 2008

Don't understand this?
Post a further question on this thread using this form Post a further question


Suggestion


Suggestion

Have you had a look at this similar problem:

This message was auto-generated based on a user suggestion.




Posted on Monday 6th of December 2010




Ask a Question Post a Solution





Ads by Google