Mitsubishi Shogun glow plugs inoperational

1984 Mitsubishi Shogun Problem

Ref#2957
CarMitsubishi Shogun 2.8 td
Year1984
Ownerahmud
Posted22/09/2009
Ads by Google
glow plugs not heating. solenoid checked and is ok. could not locate temperature sensor and has not been able to proceed further to fix problem. any ideas
Problem Category
Engine, Cooling System & Drivetrain


Solution 1
thomkas_cars | Driver | Since: Nov 2007 | Posts: 2 | Fixes: 1053 | View Garage
Suggested Solution

i guess you have tested the glow plugs work if not remove one at a time and test it but putting 12v through it and if it glows within a few seconds the plugs are ok if not they need replacing


Posted on Tuesday 22nd of September 2009
Don't understand this? Ask a question
From Original Poster
ahmud | Driver | Since: Sep 2009 | Posts: 0 | Fixes: 2 | View Garage
Suggested Solution

In cold weather to start the shogun i CAREFULLY TIME AND feed the glow plugs directly from the battery. This tells me the glowplugs are ok. solenoid has been checked off vehicle and is ok.before replacing replacing control unit by foot pedals, i want to check temperature sensor but cannot locate it. any idea.
thanks ahmud.


Posted on Wednesday 30th of September 2009
Don't understand this? Ask a question
From Original Poster
ahmud | Driver | Since: Sep 2009 | Posts: 0 | Fixes: 2 | View Garage
Suggested Solution

can anyone tell me where the temperature sensor in relation to the 'automatic' preheating system of the 2.8 diesel shogun located.thanks Ahmud


Posted on Thursday 7th of January 2010
Don't understand this? Ask a question
Ask a Question Post a Solution


More Mitsubishi and Shogun problems

Mitsubishi Problems Shogun Problems

Social Media

Twitter Icon Facebook Icon Google G+ Icon

Car Problems - can you help?


Run an Auto Business?