Vauxhall Insignia car won't start

2009 Vauxhall Insignia Problem

Ref#20570
CarVauxhall Insignia 2.0 cdti
Year2009
Ownerjohn1908
Posted19/08/2017
Ads by Google
have replaced battery. have replaced ECU. Dashboard fully lit and radio comes on. Will not start or even turn over. Not even a 'clicking' sound.
Have spent over £400 already and still no further forward.
Going on holiday next week so need car for the airport!!
Am quickly loosing the will to live !!!!!
It's my birthday today...not exactly the way I wanted to spend the day!!
Any help would be appreciated
Problem Category
Electrics, ECU, Warnings & Lights

Running Rough, Starting & Power Loss


Solution 1
1/4drive | Auto Insider | Since: Jun 2011 | Posts: 25 | Fixes: 1513 | View Garage
Suggested Solution

Checked the starter relay?


Posted on Saturday 19th of August 2017
Don't understand this? Ask a question
Solution 2
whittingehame | Legend | Since: Oct 2009 | Posts: 444 | Fixes: 11443 | View Garage
Suggested Solution

Not an automatic ? Happy birthday !!


Posted on Saturday 19th of August 2017
Don't understand this? Ask a question
From Original Poster
john1908 | Driver | Since: Aug 2017 | Posts: 0 | Fixes: 1 | View Garage
Suggested Solution

could be....forgive my ignorance, but how would I test this???


Posted on Saturday 19th of August 2017
Don't understand this? Ask a question
Solution 3
whittingehame | Legend | Since: Oct 2009 | Posts: 444 | Fixes: 11443 | View Garage
Suggested Solution

Check all fuses in both fuse boxes ( one in boot and one in glove box ? ).There are a number of fuses related to ignition .Check owners h/book for listing of fuses .


Posted on Saturday 19th of August 2017
Don't understand this? Ask a question
Solution 4
1/4drive | Auto Insider | Since: Jun 2011 | Posts: 25 | Fixes: 1513 | View Garage
Suggested Solution

Simples way would be to swap out the relay for a used one and try.
Check the relay/fuse box for the right one.


Posted on Sunday 20th of August 2017
Don't understand this? Ask a question
From Original Poster
john1908 | Driver | Since: Aug 2017 | Posts: 0 | Fixes: 1 | View Garage
Suggested Solution

Thanks for all the help.
It would appear that the old battery had leaked over all the wiring. What a nightmare


Posted on Sunday 20th of August 2017
Don't understand this? Ask a question
Solution 5
whittingehame | Legend | Since: Oct 2009 | Posts: 444 | Fixes: 11443 | View Garage
Suggested Solution

Thanks for updating the forum , .Bad when that happens with battery if not picked up early .


Posted on Sunday 20th of August 2017
Don't understand this? Ask a question
Ask a Question Post a Solution


More Vauxhall and Insignia problems

Vauxhall Problems Insignia Problems

Social Media

Twitter Icon Facebook Icon Google G+ Icon

Car Problems - can you help?


Run an Auto Business?