Citroen C3 int. l/h rear indicator

2006 Citroen C3 Problem

Ref#20020
CarCitroen C3 xtr
Year2006
Ownergeoffm
Posted06/11/2016
Ads by Google
on starting engine, display goes through every light being faulty when they are all ok-this is quite intermittent. However, when I check the lights in the fault condition, the L/H rear indicator isn't working. I have heard this may be an earthing problem, but no info on where the faulty connection may be. Any ideas anyone PLEASE?
Problem Category
Electrics, ECU, Warnings & Lights


Solution 1
whittingehame | Legend | Since: Oct 2009 | Posts: 444 | Fixes: 11743 | View Garage
Suggested Solution

If car not used a lot or for short journeys , battery may be low which can cause this type of problem .or an older battery If that's the case charge , test or replace if needed.If the indicator is not working , test bulb , test for power at bulb .holder .If both o.k try temp earth wire to lamp / bulb.


Posted on Sunday 6th of November 2016
Don't understand this? Ask a question
Solution 2
paulieone | Driver | Since: Aug 2009 | Posts: 4 | Fixes: 1597 | View Garage
Suggested Solution

I have a feeling there may be modified bulb holders and a new earth strap for this fault


Posted on Monday 7th of November 2016
Don't understand this? Ask a question
From Original Poster
geoffm | Driver | Since: Nov 2016 | Posts: 0 | Fixes: 1 | View Garage
Suggested Solution

I have rectified the problem, it is indeed an earthing problem caused by the common earth pin in the rear light clusters becoming corroded. When you think about it this tiny pin passes all the current through a light cluster which can be many amps if side/brake/fog/indicator are all on at the same time{possible}. This is poor design by Citroen. I cured the problem by soldering a wire to the common earth plate in the cluster,drilling a hole to allow the wire to pass behind {don't thread the wire through the existing small holes- these are spark gaps which have sharp points an can pierce the wire. cut the wiring loom earth wire{green/yellow} close to the plug then use a small connector to connect the loom earth to your new wire. Do both lamp clusters! Problem solved. Happy Motoring


Posted on Monday 7th of November 2016
Don't understand this? Ask a question
Solution 3
whittingehame | Legend | Since: Oct 2009 | Posts: 444 | Fixes: 11743 | View Garage
Suggested Solution

Good you got it fixed , thanks for updating the forum , may help others .


Posted on Monday 7th of November 2016
Don't understand this? Ask a question
Ask a Question Post a Solution


More Citroen and C3 problems

Citroen Problems C3 Problems

Social Media

Twitter Icon Facebook Icon Google G+ Icon

Car Problems - can you help?


Run an Auto Business?