BMW 5 Series loosing power not accelerate

2002 BMW 5 Series Problem

Ref#15442
CarBMW 5 Series 2.0
Year2002
Ownerhleo
Posted31/07/2013
Ads by Google
I have a bmw 520i 2002 model. Recently I had change the fuel pump and i had noticed that when i accelerate the meter goes up to 20 50 and drops down. Took it back to the mechanic to check it again.He tell me that it was the fuel pump factory problem and he changed it again.
Few days again in the highway I could hear a sound at the back of my tires and the same thing it happen dropping 120 klm to 60 and then pull off on the site. Trying to go back in the highway but up to 20 kml acceleration. swich it off and Could not start again.

Please I need your help so I could tell the mechanic what could fix


Problem Category
Engine, Cooling System & Drivetrain

Running Rough, Starting & Power Loss


Solution 1
roverman | Driver | Since: Apr 2013 | Posts: 0 | Fixes: 389 | View Garage
Suggested Solution

there is not enough information what is the meter you refer to is it rev counter or economy gauge i assume it is a petrol engine has fuel filter been replaced are there any fault codes logged does engine have a misfire rough running lack of power could be a blocked cat you should get diagnostic check done in first instance


Posted on Thursday 1st of August 2013
Don't understand this? Ask a question
From Original Poster
hleo | Driver | Since: Jul 2013 | Posts: 0 | Fixes: 0 | View Garage
Suggested Solution

Have you had a look at this similar problem: loosing power not accelerate

This message was auto-generated based on a user suggestion.


Posted on Thursday 1st of August 2013
Don't understand this? Ask a question
From Original Poster
hleo | Driver | Since: Jul 2013 | Posts: 0 | Fixes: 0 | View Garage
Suggested Solution

It doesn’t accelerate when pressing the pedal. The only thing that I here when I get out from the car I here wierd noises at the back of the wheels . Do I need to put a liquid gas cleaner inside my tank? !!!!!!!!!! Do I need to change something else??? spark plug !!

!!it does not sputter or misfire but there is delay in taking the pick up when gas paddle is pushed a little hard. The car dies down and then starts taking motion/pick. There does not seem to b problem with transmission.


Posted on Thursday 1st of August 2013
Don't understand this? Ask a question
Solution 2
whittingehame | Legend | Since: Oct 2009 | Posts: 444 | Fixes: 11462 | View Garage
Suggested Solution

Not a slipping clutch ?


Posted on Thursday 1st of August 2013
Don't understand this? Ask a question
Ask a Question Post a Solution


More BMW and 5 Series problems

BMW Problems 5 Series Problems

Social Media

Twitter Icon Facebook Icon Google G+ Icon

Car Problems - can you help?


Run an Auto Business?